- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 111
Глінтвейн червоний Вино сухе столове від 5л
335 ₴
275 ₴
Показати оптові ціни- +380 (67) 200-62-30Менеджер
Готовий купаж ароматного класичного червоного глінтвейну на натуральному червоному вині.
Пропонуємо оптом і в роздріб дане вино!!
Уроздріб: є варіант залити в 5л нову пластикову тару!
Оптом : можемо запропонувати і 5л пластикову тару або каністри за бажанням клієнтів від 20л і вище, а також в кеги на розсуд клієнта ! будь-яка тара не входить у вартість вина на розлив яке ми пропонуємо.
Дрібним оптом і великим оптом ми заводимо вас як клієнта безпосередньо на завод виробник, і даємо повний пакет документів .
Глінтвейн (нім. Glühwein (глювайн) від glühender Wein — гаряче вино[1] ) — гарячий алкогольний напій на основі червоного вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром або медом і прянощами (спеціями).[1][2][3] Традиційно вживається в Австрії, Німеччині, Швейцарії, Польщі, Чехії та Естонії на різдвяних базарах і святах, що проводяться на відкритому повітрі.
Історія напою
Перші рецепти близького до глінтвейну напою були відомі в Стародавньому Римі. Тоді змішували вино з прянощами, але не нагрівали. Даний гаряче вино з'явилося в часи середньовіччя в країнах Північної Європи та Центральної Європи. Напій виготовлявся на основі бордо або іншого червоного вина і сдабривался травою галангал.
Походження назви
Російське слово «глінтвейн» могло утворитися шляхом редукування німецького словосполучення «glühend(er) Wein», і німецьке glühend перетворилося в глінт-. Не виключено також, що це слово прийшло в російську мову не безпосередньо з старонемецкого, а через польське посередництво (у польському теж відзначено glintwajn), і подібна трансформація сталася спочатку в польській мові. [3][4].
Приготування
Для глінтвейну ідеально підходять червоні сухі або напівсухі столові вина. У деяких рецептах глінтвейну в нього додають коньяк або ром. Вміст алкоголю за правилами, встановленими в Німеччині, не повинно бути менше 7 %. Існує два основних способи приготування глінтвейну: з використанням води і без[5].
Спосіб приготування без води:
Глінтвейн виробляють за допомогою нагрівання (70~78 °C) вина разом з цукром і прянощами. Нагрівання здійснюється на середньому вогні при періодичному помішуванні, після чого потрібно дати глінтвейну настоятися під кришкою 40-50 хвилин, аромат спецій розкривається поступово. Не доводьте глінтвейн до кипіння. Прянощі краще використовувати не мелені, інакше не вдасться відфільтрувати напій, і він буде скрипіти на зубах. Як правило, в глінтвейн додають корицю, гвоздику, лимонну кірку, бадьян, мед, імбир. Можуть бути використані чорний перець, запашний перець, лавровий лист, кардамон. Также могут быть добавлены яблоки, изюм, орехи.
Способ приготовления с использованием воды:
В ёмкости кипятится вода в соотношении 150—200 мл на литр вина, добавляются пряности. Пряности немного варятся в воде, чтобы они отдали свои ароматные эфирные масла. После этого добавляется сахар или мед. И только в самом конце — вино.
Так же, как и в первом случае, глинтвейн ни в коем случае нельзя доводить до кипения. При кипячении он моментально теряет свои вкусовые качества и большую долю содержания алкоголя. Как только пропала белая пена с поверхности вина, необходимо снять ёмкость с огня.
Подають цей напій в гуртках або у високих келихах з товстого скла з великою і зручною ручкою.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Колір вина | Червоне |
Об`єм | 5 л |
Основні | |
Насолода | Сухе |
Тип | Плодове |
Користувальницькі характеристики | |
Об'єм | 5 |
- Ціна: 275 ₴